MAL Kotłownia to miejsce, gdzie każdy może czuć się jak u siebie. To Miejsce Aktywności Lokalnej (MAL) oraz dom sąsiedzki. Możesz wpaść tutaj wracając ze szkoły i ze znajomymi pograć w gry, pooglądać filmiki lub pogadać o serialach. Możesz zajrzeć do nas po pracy, żeby wypić kawę ze znajomymi lub zrelaksować się na jodze lub wspólnym śpiewaniu. Możesz przyjść w ciągu dnia i zobaczyć co słychać. My jesteśmy. Jest też herbata, wygodna kanapa, pachnie kawą, czasami pali się świeczka. Staramy się o dobry klimat. Jednak to Wasza przestrzeń i jesteśmy otwarci na Wasze pomysły. Malujesz i masz ochotę powiesić u nas swoje obrazy, żeby pokazać je innym? Zapraszamy! A może jesteś dobry w majsterkowaniu i chciałbyś pokazać innym, jak naprawić swoje sprzęty? Przyjdź! Znasz niemiecki i chcesz poszprechać? Na pewno znajdzie się ktoś do towarzystwa!

MAL Kotłownia prowadzą Justyna Różańska i Jagna Godzińska, które chętnie usłyszą o Twoich pomysłach, wesprą Twoje działania i odpowiedzą na pytania.

Kontakt:

MAL Kotłownia, ul. Olbrachta 9a, Warszawa

mail: mal.ulrychow@fundacja-hereditas.pl
tel. 575 920 713
Znajdziesz nas też na FB https://https://www.facebook.com/malkotlownia

Godziny otwarcia Kotłowni

Poniedziałek – wtorek
Godziny 10:00 – 16:00 – czas dla mieszkańców
(w ciągu dnia dwukrotnie odbywa się dezynfekcja)

Środa – czwartek – piątek

Godziny 13:00-19:00 – czas dla mieszkańców
(w ciągu dnia dwukrotnie odbywa się dezynfekcja)

Masz pomysł i potrzebujesz pieniędzy, żeby go zrealizować?
Weź udział w konkursie na działanie lokalne!

Chcesz poprowadzić warsztaty? Zrobić spotkanie o ekologii, a może razem z sąsiadami zbudować karmniki dla ptaków? Zrób to z nami! Weź udział w konkursie, a my dofinansujemy najfajniejsze pomysły, które ożywią naszą sąsiedzką społeczność.
Szczegóły tutaj