Spacer ulicą Kasprzaka

DATA: 23 października 2016 (niedziela); godz. 11:00

MIEJSCE SPOTKANIA: ul. Kasprzaka; róg ul. Karolkowej (po stronie "Polfy")

Spacerem ulicą Marcina Kasprzaka kończymy jubileuszowy, bo związany z 100. rocznicą przyłączenia Woli do Warszawy spacerowy cykl „Wolskie szlaki historii”. Wędrując ok. 2,3 km arterią, raz jeszcze wspomnimy o ważnym dla dzielnicy i miasta wydarzeniu, jakim było rozszerzenie granic Warszawy o przyległe tereny wsi Wielka Wola, Koło i Czyste. Powiemy także o historii samej ulicy Kasprzaka, której poprzedniczką była powstała w roku 1920 ul. Dworska. Przybliżymy postać patrona ulicy - działacza ruchu robotniczego, współtwórcę Polskiej Partii Socjalno-Rewolucyjnej „Proletariat”. Opowiemy o obiektach, zlokalizowanych w ciągu ulicy.

Na spacer zapraszamy w niedzielę, 23 października. Spotykamy się o godz. 11:00 na rogu ul. Kasprzaka i Karolkowej (po stronie „Polfy”. Serdecznie zapraszamy.

Udział w spacerze jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Projekt: „Wolskie szlaki historii”, realizowany przez Fundację Hereditas, jest finansowany z budżetu Dzielnicy Wola m. st. Warszawy.