"Wolę pójść na Wolę - IV edycja"

I nadszedł czas na Dzielnicę, którą przemierzamy wspólnie już od kilku lat. Mowa tu oczywiście o naszej ukochanej Woli;) W tym roku obchodzi swoją 100 rocznicę przyłączenia do Warszawy i właśnie z tej okazji pragniemy zaprosić Państwa do uczestnictwa w działaniach proponowanych przez naszą Fundację, a są nimi: wspólne spacery; gry miejskie połączone z warsztatem (tym razem to Wy wcielicie się w rolę organizatorów i przy współpracy z naszymi przewodnikami z Sekcji Miłośników Warszawy i Mazowsza – przewodnicy PTTK oraz animatorami stworzycie grę, którą zapamiętamy na długo ;); prelekcje dla dużych i małych; no i coś dla ciała i ducha - czyli wspólny piknik w plenerze, połączony z warsztatem kolażowym „Wola na nowo okrywana”, podczas którego przy wspólnej międzypokoleniowej pracy powstanie dzieło przedstawiające dwie wizje dzielnicy: pierwsza to ta sprzed 100 lat a druga w perspektywie do roku 2050.

Tradycyjnie udział w projekcie ma charakter bezpłatny, a projekt jest otwarty dla wszystkich chętnych.

Harmonogram projektu

Lp. Data i godzina Temat Działań Miejsce zbiórki
1 22.05/11:00 „Tramwajarski świat na Woli”; przedwojenną 15 przez Wolę Róg ul. Wolskiej i Karolkowej
2 11.06/11:00 „Wola nieodbudowana” – ul. Moczydło Ul. Elekcyjna róg Wolskiej