Od pałacyków na Skarpie po wielką płytę. Kontynuacja spacerów po Ursynowie, III edycja

Projekt  Od pałacyków na Skarpie po wielką płytę jest kontynuacją I i II edycji projektu, cieszącego się dużym powodzeniem. Pomysł przeprowadzenia cyklu spacerów popularyzujących dzielnicę Ursynów i jej kulturowe dziedzictwo, powstał z uwagi na niewielkie (w porównaniu z innymi dzielnicami) zainteresowanie Ursynowem i funkcjonujący w potocznej opinii stereotyp „osiedla z wielkiej płyty”.
W tej edycji, chcielibyśmy przedstawić Ursynów jako dzielnicę zieloną, naukową, wrócić na Tor Wyścigów Konnych, cmentarz i kościół na Pyrach, powędrować śladami serialu Stanisława Barei, posłuchać o rodzienie Służewskich oraz postaraliśmy się o nietypową atrakcję, czyli wejście na teren metra. Te i wiele innych atrakcji realizowane będą podczas weekendów wiosenno-letnich. Szczegółowy harmonogram spacerów dostępny jest w zakładce harmonogram spacerów.

Zapraszamy wszystkich mieszkańców Ursynowa, warszawiaków, dzieci, młodzież, seniorów oraz turystów odwiedzających Warszawę.

Udział w spacery jest otwarty i bezpłatny!