Zapraszamy młodzież licealną/gimnazjalną zainteresowaną tematyką architektury do udziału w projekcie "Koneserzy architektury. Style - pojęcia - dzieła" V edycja pn. "Detal w architekturze - na przykładach warszawskich". Udział w przedsięwzięciu skierowany jest do uczniów pragnących podjąć w przyszłości studia w szczególności na kierunkach historia sztuki, architektura, kulturoznawstwo itp.

fot. z archiwum Fundacji Hereditas
W trakcie projektu odbędzie się 6 wykłady i 6 warsztatów terenowych, podczas których każdy z uczestników będzie miała szansę pogłębić swoją wiedzę nt. architektury, w tej edycji szczególną uwagę zwrócona będzie na  detal w architekturze mieszkaniej. Projekt zakończony zostanie objazdem studyjnym po Mazowszu.

Na zakończenie projektu planowane jest przeprowadzenie testu sprawdzającego nabytą wiedzę podczas zajęć stacjonarnych i terenowych.

Dodatkowo zostanie wydana płyta CD pn. "W poszukiwaniu ciekawych sztukaterii i detali warszawskich obiektów", która będzie zwięczeniem  i trwałym produktem  projektu.

Szczegółowe informacje dot. programu w zakładce program.

Czas trwania projektu
: maj- lipiec

Koordynator projektu:
Elżbieta Stefaniak, telefon kontaktowy  (22) 353 83 30

Udział w projekcie jest otwarty i bezpłatny. Liczba miejsce ograniczona!

Projekt powstaje przy współpracy finansowej
Miasta Stołecznego Warszawy

PATRONAT MEDIALNY