Koneserzy architektury. Style -pojęcia - dzieła. Architektura mieszkaniowa (kamienice, wille,rezydencje)

Zapraszamy młodzież licealną/gimnazjalną zainteresowaną tematyką architektury do udziału w projekcie "Koneserzy architektury. Style - pojęcia - dzieła" IV edycja pn. "Architektura mieszkaniowa - kamienice, wille, rezydencje". Udział w przedsięwzięciu skierowany jest do uczniów pragnących podjąć w przyszłości studia w szczególności na kierunkach historia sztuki, architektura, kulturoznawstwo itp.

W trakcie projektu odbędą się 4 wykłady i 4 warsztaty terenowe, podczas których każdy z uczestników będzie miała szansę pogłębić swoją wiedzę nt. architektury, w tej edycji przewidziana jest mieszkaniowa. Projekt zakończony zostanie objazdem studyjnym po pałac i dworach Mazowsza planowanym w ostatnim tygodniu listopada.

Szczegółowe informacje dot. programu w zakładce program.

Czas trwania projektu październik - listopad.

W ramach projektu zostanie wydana ulotka - informator o kamienicach warszawskich na podstawie zebranych informacji, zdjęć itp. od uczestników projektu podczas wykładów i zajęć terenowych.

Udział w projekcie jest otwarty i bezpłatny. Liczba miejsce ograniczona!

Projekt powstaje przy współpracy finansowej
Miasta Stołecznego Warszawy

PATRONAT MEDIALNY