Warszawskie dziedzictwo postindustrialne. Warsztaty - wykłady - prezentacje. Festiwal 2009 (II edycja)

Fundacja Hereditas otwiera II edycję projektu "Warszawskie dziedzictwo postindustrialne. Warsztaty - wykłady - prezentacje. Festiwal 2009". W roku ubiegłym, projektem pod tym samym tytułem, rozpoczęliśmy cykl spotkań poświęconych stołecznym obiektom poprzemysłowym oraz historii przemysłu w Warszawie. W ramach tegorocznej edycji od lipca do listopada 2009 r. na terenie Gazowni Warszawskiej, d. WWW Koneser, d. Fabryki Norblina i innych, wybranych obiektów poprzemysłowych w Warszawie, odbywać się będą wykłady, prezentacje, warsztaty fotograficzne poświęcone historycznej architekturze poprzemysłowej, wystawy. W miesiącach: październik - listopad zaprosimy Państwa do udziału w cyklu wędrówek poznawczych szlakiem dziedzictwa poprzemysłowego Warszawy, które poprowadzą uznani varsavianiści. Realizacji projektu towarzyszyć będzie wydanie "Katalogu Warszawskiego Dziedzictwa Postindustrialnego".

Otwarcie festiwalu:
11 lipca, o godz. 10.00, na terenie Muzeum Gazownictwa, ul. Kasprzaka 25.

Zobacz program festiwalu

Udział we wszystkich spotkaniach festiwalu jest bezpłatny.

UWAGA! Nabór na warsztaty fotograficzne został już zamknięty.

Projekt powstaje przy współpracy finansowej
Miasta Stołecznego Warszawy

PARTNERZY