Warszawska Jesień Fotograficzna 2008 - IV edycja

Fundacja Hereditas zaprasza do udziału w Warszawskiej Jesieni Fotograficznej 2008
- corocznym konkursie fotograficznym z nagrodami, którego każda edycja przebiega pod innym hasłem. W tym roku, dla czwartej już edycji, proponujemy temat:

"Warszawa - magia wielkiego miasta."

Zachęcamy do tego, by spróbować spojrzeć na Warszawę przez obiektyw naszego aparatu fotograficznego, jak na miejsce magiczne. Nie chcemy podpowiadać, w jaki sposób i gdzie szukać owej magii, bo dla każdego z nas inne miejsce, inny warszawski detal, inny moment czy odmienna sytuacja może stać się takim magicznym symbolem miasta. Może będzie to magia nieustannego pędu i pośpiechu, przerażająca magia cywilizacyjnej dżungli, która odpycha ludzi od siebie, a zarazem ich przyciąga, a może tą magią będzie niewielka wydzielona, spokojna enklawa w samym środku wielkomiejskiego ruchu i gwaru? Może magiczną wyda się jakaś postać albo budowla?

Na prace czekamy do 15 października 2008 r.

Do udziału w Kapitule Konkursowej zaprosimy wybitnych warszawskich profesjonalnych fotografików. Podczas uroczystego wernisażu wystawy galeryjnej odbędzie się gala wręczenia nagród laureatom. Najlepsze prace w ilości 50 sztuk będą eksponowane na wystawie w jednej z warszawskich galerii, a prace nagrodzone i wyróżnione zostaną wystawione na ekspozycji plenerowej w warszawskich Łazienkach.

Zobacz: Regulamin konkursowy

Projekt jest realizowany przy współpracy finansowej
Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy

oraz Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego
(PO Promocja twórczości)

PARTNERZY

PATRONAT MEDIALNY

SPONSORZY

Na plakacie wykorzystano fotografię autorstwa Piotra Tytusa Malinowskiego.