Praskie perły historii - multimedialny

przewodnik po warszawskiej Pradze

Historia, tradycje, dziedzictwo materialne i niematerialne Pragi-Północ czynią z niej dzielnicę wyjątkową w skali kraju i Europy. Poprzez realizację zadania pragniemy kształtować szacunek do historii i dziedzictwa tej części Warszawy wśród jej współczesnych mieszkańców, kreować ich współodpowiedzialność za to dziedzictwo, przy promowaniu jego wartości i
ochrony jako istotnego fragmentu polskiej historii.

W ramach XI edycji Programu Patriotyzm Jutra, Fundacja Hereditas we współpracy z Muzeum Historii Polski opracuje i wyda (złożony z ok. 15 punktów) dźwiękowy przewodnik pn: „Praskie perły historii ”, prowadzący po praskich miejscach pamięci, obiektach, ulicach i placach, które bezpośrednio bądź pośrednio były niemymi świadkami patriotycznych postaw minionych pokoleń Polaków. Przewodnicka ścieżka dydaktyczna zostanie udostępniona na wolnej licencji za pośrednictwem aplikacji na urządzenia mobilne.

Dofinansowano ze środków Muzeum Historii Polski w Warszawie w ramach Programu
„Patriotyzm Jutra".

Ten utwór jest dostępny na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 4.0 Międzynarodowe.