Jak Paweł Althamer zmienia Bródno - gra miejska

"Jak Paweł Althamer zmienia Bródno"

– przestrzenna gra miejska

DATA WYDARZENIA:  21.07.2018 (sobota); godz. 11.00

MIEJSCE SPOTKANIA: ul. Kondratowicza, róg ul. Łabiszyńskiej

Park Bródnowski to swoiste centrum rekreacyjno – kulturalne Targówka. Zajmując powierzchnię ok. 25,4 ha zaspokaja najróżniejsze potrzeby mieszkańców: dzieci mogą skorzystać z rozlicznych atrakcji, jakie oferują place zabaw, młodzież często korzysta z boisk do siatkówki czy koszykówki. Miłośnicy jednośladów znajdą tutaj gęstą sieć ścieżek rowerowych, a amatorzy wypoczynku na łonie przyrody liczne tereny zielone – w sam raz na piknik czy błogie leżakowanie.

Podjęte przez władze miasta i Dzielnicy Targówek działania zmierzają do rewitalizacji Parku Bródnowskiego. W „przeddzień” kompleksowej jego przebudowy, zapraszamy dużych i mniejszych mieszkańców dzielnicy do udziału w przestrzennej grze miejskiej. Wykorzystując dostępną infrastrukturę, poznamy bliżej Park Rzeźby oraz plany na zagospodarowanie parku przyszłości. Dla zwycięzców, którzy najlepiej poradzą sobie z napotkanymi na swojej drodze łamigłówkami, przewidzieliśmy atrakcyjne nagrody.

Na rodzinną grę miejską zapraszamy w sobotę, 21 lipca o godz. 11.00. Spotykamy się w pobliżu przystanku autobusowego „Łabiszyńska 02” (w kierunku Urzędu Dzielnicy Targówek) przy skrzyżowaniu ul. Łabiszyńskiej z ul. Kondratowicza.

Udział w grze miejskiej jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Projekt: „Targówek nieodkryty! Cykl wakacyjnych wędrówek po dzielnicy. Edycja II” jest współfinansowany ze środków Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy.