Studeo et Conservo X edycja (2017-2018)

STUDEO ET CONSERVO X (2017-2018)

Edycja jubileuszowa - pełna "zabytkowych" niespodzianek!

W 2007 r. na stronie Fundacji Hereditas pojawiło się zaproszenie dla starszych dzieci i młodzieży do udziału w projekcie STUDEO ET CONSERVO. Program przewidywał warsztaty w pracowniach konserwatorskich i wizyty studyjne w zabytkach. Projekt spotkał się z tak dużym zainteresowaniem, że w kolejnych latach z sukcesem i przy niesłabnącym entuzjazmie warszawskiej młodzieży realizowaliśmy kolejne edycje STUDEO ET CONSERVO.

W tym roku mija 10 lat od pierwszej edycji - przed nami edycja X - jubileuszowa! Obiecujemy, że będzie niezapomniana! Postaramy się, aby tradycyjne w naszym projekcie warsztaty w pracowniach konserwatorskich, wizyty studyjne, warsztaty i objazdy terenowe obfitowały w niespodzianki, a zabytki napotkane w czasie naszych spotkań pobudziły Waszą wyobraźnię!

Zaczynamy X edycję spotkań z zabytkami w ramach STUDEO ET CONSERVO!

Niebawem szczegółowe terminy warsztatów, a tymczasem zapraszamy na krótki zapis fotograficzny poprzednich edycji!
Zobaczcie, jak się przez ten czas zmienialiście - niezmienne pozostały tylko zabytki.

Galeria STUDEO ET CONSERVO 2007-2017

Wszystkie dotychczasowe edycje projektu STUDEO ET CONSERVO powstały przy udziale dotacji Miasta Stołecznego Warszawy - Biura Edukacji

Edycje 2010, 2013 i 2014 powstawały także przy udziale
środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego

W tym miejscu składamy serdeczne podziękowania naszym wieloletnim grantodawcom - za okazane zaufanie i ogromne wsparcie, bez którego realizacja kolejnych edycji STUDEO ET CONSERVO w takim zakresie z pewnością nie byłaby możliwa! DZIĘKUJEMY!

Edycja jubileuszowa projektu STUDEO ET CONSERVO X (2017-2018)
powstaje przy współpracy finansowej
Miasta Stołecznego Warszawy