Nasze wydawnictwa

"Dziedzictwo postindustrialne i jego kulturotwórcza rola"
Materiały konferencji, Warszawa 4-5 czerwca 2009 r.
wyd. Fundacja Hereditas
Warszawa 2009
ISBN 978-83-927791-2-4
352 str., ilustracje czarno-białe, format: 240 x 170 mm
Dodatek CD (prezentacje)

Książka zawiera zapis wystąpień zaprezentowanych podczas ogólnopolskiej konferencji zorganizowanej przez Fundację Hereditas (Warszawa, 4-5 czerwca 2009 r.), przy wsparciu Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, współpracy Polskiej Izby Artystów Konserwatorów Dzieł Sztuki, Polskiego Komitetu TICCIH i Fundacji Otwartego Muzeum Techniki oraz pod patronatem Mazowieckiego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.

Na publikację składają się następujące teksty - zob. Spis treści

Uczestników konferencji pt. "Dziedzictwo postindustrialne i jego kulturotwórcza rola" (4-5 czerwca 2009 r.), instytucje i centra kultury, biblioteki, muzea, szkoły oraz wszystkie osoby zainteresowane zagadnieniami dziedzictwa poprzemysłowego, szczególnie w aspekcie jego rewitalizacji i adaptacji do celów kulturalnych, zapraszamy po odbiór bezpłatnego egzemplarza książki (po uprzednim zgłoszeniu).

Publikacja została wydana dzięki dofinansowaniu ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.